top of page
Sea Grass
Vrouw die buiten loopt.jpg

post-covid

Mensen die corona hebben doorgemaakt kunnen lang klachten houden van long- of luchtwegklachten, reuk- en smaakverlies, afgenomen inspanningsvermogen, wisselende pijnklachten, vermoeidheid, stress en concentratieverlies. Deze long-COVID vraagt om een behandelaanpak in afstemming met de eigen behandelaars die kan variëren van specialistische revalidatie tot eenvoudige reconditionering en leefstijlaanpassing. De vitaliteitsprogramma’s van Bloom Healthy Life maakt een individueel toegesneden behandelprogramma voor mensen met long-COVID mogelijk waarbij ook aandacht is voor de impact die COVID op jou en je naasten heeft gehad. Na aanmelding en intake wordt je ingedeeld in een intensief programma van een week op Ameland waar mentale veerkracht, zelfzorgvaardigheden, leefstijlaanpassing en optimaal bewegen centraal staan.

Vitaliteit

Voel je gelukkig en gezond. Het vitaliteitsprogramma draagt bij aan: Veerkracht, conditie, ontspanning, gezondere voeding en een gezonder gewicht. 

Op basis van een systeemaanpak waarbij zowel bij topsporters als bij chronische patiënten al jaren fantastische resultaten behaald zijn. Life is good….Go!

Onze programma's

Bloom Healthy life heeft verschillende leefstijlinterventie en vitaliteitsprogramma's ontwikkeld. In de basis zijn de programma's qua opzet gelijk; echter de invulling is aangepast aan de interventie en of preventie die u wenst! 

Elk programma start met een kick-off van één week op Ameland. 'Kom op adem op Ameland'. 

Op Ameland vind je de meest gezonde lucht van Nederland. Wind, water en het ongerepte duinlandschap geven je energie en ondersteunen je in je herstel. Ontmoet anderen en ontspan in de rust, het ritme van de zee, de nachtelijke stiltes en de kracht van de onstuimige natuur. 

Na de kick-off van één week biedt Bloom Healthy Life 12 maanden lang digitale begeleiding aan middels e-health technologie. Want ook wij weten dat het thuis volhouden van de gezonde routines soms om een extra duwtje en een lichte vorm van coaching vraagt. 

Yoga at Home

Burn-out

Inmiddels is het wereldwijd bekend dat mentale gezondheid van cruciaal belang is.
Maar hoe kun je als individu zorgdragen voor een goede mentale gezondheid om zo ook het risico op een burn-out te verkleinen en of de handvatten te krijgen wanneer het gewoon even niet meer lukt.

Hartrevalidatie

Samen helpen wij jou je grenzen opnieuw te leren kennen en je conditie te verbeteren. Daarnaast krijg je tips voor een gezonde leefstijl en leer je omgaan met emoties en onzekerheid. Je krijgt antwoord op de vragen “Wat kan ik?” en “Wat mag ik?”. Zodat je zelfvertrouwen en vitaliteit weer terugkomt en je weer kunt genieten van een (sociaal) leven.

Afvallen

Wij bieden jou een intensief leefstijlprogramma in de schoonste lucht van Nederland. Het prachtige eiland Ameland biedt jou de optimale plek om aan je gewicht te werken en een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Samen helpen wij jou te komen tot nieuw gedrag en nieuwe inzichten, waarbij meer bewegen en gezond eten de basis vormt voor een gezonder leven. Het is aangetoond dat de kans op hart- en vaatziekten en diabetes 2 aanzienlijk verminderen bij een gezond eet- en leefpatroon. Wanneer je beter in je vel zit zul je ook op sociaal vlak beter gaan functioneren.  

Stoppen met roken 

Stoppen met roken is prioriteit nummer één bij het voorkomen en behandelen van longziekten, hart- en vaatziekten, vele vormen van kanker en een reeks van psychische aandoeningen. Roken is een tabaksverslaving die op medische indicatie goed behandelbaar is, met een op de roker toegespitste behandeling van voldoende intensiteit en duur. Het programma bestaat uit een verslavings-geneeskundige aanpak van het stopproces en medische begeleiding tijdens de ontwenningsfase. De individuele aanzet voor gedragsverandering en leefstijlaanpassing zorgen ervoor dat de terugval duurzaam kan worden weerstaan. Dit alles geeft de beste kans om rookvrij te blijven.

bottom of page