top of page

GLOED voor je Longen

Bloei op in het Davos van het Noorden

Revalidatie en vitalisering bij longaandoeningen.

Wij begrijpen dat wanneer je longen niet werken zoals je gewend bent of wenst, je dit als een last ervaart. Wij helpen je op adem te komen en te blijven. Letterlijk!

GLOED voor je Longen biedt een intensief programma aan op Ameland,

in de schoonste lucht van Nederland. Een prachtige plek om op adem te komen.

 

Wij helpen je graag om je samen met je naasten te laten opbloeien in positieve gezondheid.

Toonaangevend teamwork door zorgprofessionals

IMG_2172.jpeg

Paul van Spiegel

Longarts n.p.

Paul van Spiegel is een autoriteit op het gebeid van astma, COPD en roken.

Een toonaangevend team van zorgprofessionals bestaande uit artsen, fysiotherapeuten, psychologen, bewegings- en leefstijlcoaches,

diëtisten en longverpleegkundigen staat voor een allesomvattend programma, waarin we jou op alle dimensies van positieve gezondheid helpen.

De week biedt gelegenheid tot verstilling en bezinning waardoor herstel en balans bevorderd worden. Je krijgt onder andere begeleiding in: Het ontwikkelen van kwaliteiten van mindfulness in het dagelijks leven; het ontwikkelingen van de basis voor dagelijkse meditatie; bewegen in aandacht om beter naar je lichaam te leren luisteren; reflecteren op jouw automatische patronen en leren die te doorbreken; het ontwikkelen van compassie voor jezelf en anderen. Iedere deelnemer wordt een jaar lang via e-health begeleid.

Modules

Verblijf: 7 dagen

E-health: 12 maanden

✓ Bewegen 

✓ Voeding

✓ Slaap

✓ Mindfulnesstraining

✓ Duurzaam veranderen

✓ Psycho-educatieve preventie

✓ Workshops  (samen met partner)

creativiteit
zingen

wandelen (Nordic Walking)
fietsen (mountainbike)
stilte wandeling

 

Vitaliteitsboost voor mensen met longaandoeningen

Voor mensen met longaandoeningen als COPD en asthma is longfysiotherapeutische zorg een cruciale interventie om kwaliteit van leven te optimaliseren en te behouden. Persoonsgerichte zorg van de traitable treats vergt onderhoud van goede zelfzorg met monitoring en een gezonde leefstijl. Intercurrente exacerbaties of verlies aan inspanningsvermogen in het beloop vragen om reconditioneren en een boost in het verminderen van ziektelast.

Bloom Healthy Life is een zorgcoöperatie op Ameland die in een op gezondheid gerichte omgeving vitaliteitsprogramma’s wil bieden met interventies op basis van positieve gezondheid en leefstijlgeneeskunde.  De meerwaarde van een beoogd integratief reconditioneringsprogramma ligt behalve in de gezonde omgeving in deelname van de partner en verduurzaming van de interventie door e-health.

 Longpatiënten geïndiceerd of zelfverwijzend voor reconditionering worden na een multidisciplinaire intake opgenomen in een residentieel ambulant individueel gericht  behandelprogramma van een week gevolgd door een e-health ondersteuning t/m een jaar.  Alles vindt plaats in afstemming met de behandelaars in de eigen omgeving.

De periode op Ameland is een intensieve individuele en groepsinterventie gericht op reconditioneren en gezonde leefstijl, waar de partner in kan deelnemen. Daarna wordt de interventie ondersteund door e-health voortgezet en gevolgd t/m een jaar.

E-health (Vital10) ondersteunt het hele proces van intake, behandeling, monitoring en follow-up, zodat na een jaar evaluatie kan plaatsvinden.

GLOED

De 5 dimensies van

met plezier gezonder leven

heartbeat.png
care.png
sunset.png
green-energy.png
motivation.png

Gezondheid

Levensstijl

Ontspanning

Energie

Duurzaam

GLOED is hoe wij jou helpen te herstellen en gezond te leven. GLOED is de uniek formule van Bloom Healthy Life en is samengesteld door medewerkers met gerichte expertise. Dankzij de 5 dimensies van GLOED helpen wij je om te herstellen, te genezen en je gezondheid te verbeteren. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor familie en verzorgers. ​

Verblijf in jouw Health Suite

in Hotel Noordsee op Ameland

Uniek in Nederland! Een complete vleugel in Hotel Noordsee is uitgerust ten behoeve van preventie- en revitalisatieprogramma's van Bloom. In onderlinge afstemming met de zorgprofessionals van Bloom en hospitalityprofessionals van Hotel Noordsee is een uitgebalanceerde omgeving en service gecreëerd die Bloom-gasten met hun partner een zorgeloos verblijf garandeert.

Westcord Noordsee - Front
Westcord Noordsee - Cocktail
Westcord Noordsee - Restaurant_1
Westcord Noordsee - rm 408 xxx_2
Westcord Noordsee - rm 408
Westcord Noordsee - rm 408 - Bathroom
ameland met toren
stel op strand
bottom of page