PoST COVID  

'Bloei op in het Davos van het Noorden' 

Reconditionering van CoVID Patiënten in een vitaliteitsprogramma

Te verwachten valt dat velen die CoVID hebben doorgemaakt te maken kunnen krijgen met restverschijnselen als conditieverlies, zoals niet ongebruikelijk na een ernstige griep of longontsteking, t/m al dan niet reversibele orgaanschade aan longen, hartvaat- of zenuwstelsel.  Daarnaast heeft de behandeling van CoVID van thuisisolatie in gezinsverband tot intensive care een grote psychosociale impact op de patiënt en zijn naasten.

Er zal behoefte ontstaan aan revalidatie en aan hulp bij herstel en verwerking van de psychosociale gevolgen.

Bloom Healthy Life is een zorgcoöperatie op Ameland die in een op gezondheid gerichte omgeving vitaliteitsprogramma’s wil bieden met interventies op basis van positieve gezondheid en leefstijlgeneeskunde.  De meerwaarde van een beoogd integratief reconditioneringsprogramma ligt behalve op de ’healthy environment’ van Ameland in deelname van de partner en verduurzaming van de interventie door e-health.

Toonaangevend teamwork door zorgprofessionals

IMG_2172.jpeg

Paul van Spiegel

Longarts n.p.

Paul van Spiegel is een autoriteit op het gebeid van astma, COPD en roken.

Een toonaangevend team van zorgprofessionals bestaande uit artsen, fysiotherapeuten, psychologen, bewegings- en leefstijlcoaches,

diëtisten en longverpleegkundigen staat voor een allesomvattend programma, waarin we jou op alle dimensies van positieve gezondheid helpen.

Dokters zeggen:

"Corona grijpt met grote precisie in op onze leefstijl"

Onderzoek naar de haalbaarheid en werkbaarheid van een integratief reconditioneringsprogramma voor Long-CoVID patiënten.

Long-CoVID patiënten geïndiceerd of zelfverwijzend voor reconditionering worden na een revalidatiegeneeskundige intake opgenomen in een residentieel ambulant behandelprogramma van een week gevolgd door een e-health ondersteuning t/m een jaar. 

De periode op Ameland is een intensieve groepsinterventie gericht op reconditioneren en gezonde leefstijl, waar de partner in kan deelnemen.

.

Daarna wordt de interventie ondersteund door e-health voortgezet en gevolgd t/m een jaar.

E-health (Vital10) ondersteunt het hele proces van intake, behandeling en follow-up, zodat na een jaar evaluatie kan plaatsvinden.

Wij zoeken voor dit programma financiering voor een onderzoeker in samenwerking met een longrevalidatie-expertisecentrum.

.

E-Health 

Een jaar lang begeleiding

Verblijf in jouw Health Suite

in Hotel Noordsee op Ameland

Uniek in Nederland! Een complete vleugel in Hotel Noordsee is uitgerust ten behoeve van preventie- en revitalisatieprogramma's van Bloom. In onderlinge afstemming met de zorgprofessionals van Bloom en hospitalityprofessionals van Hotel Noordsee is een uitgebalanceerde omgeving en service gecreëerd die Bloom-gasten met hun partner een zorgeloos verblijf garandeert.

Westcord Noordsee - Front
Westcord Noordsee - Cocktail
Westcord Noordsee - Restaurant_1
Westcord Noordsee - rm 408 xxx_2
Westcord Noordsee - rm 408
Westcord Noordsee - rm 408 - Bathroom
ameland met toren
stel op strand