top of page

  GLOED voor je Longen  

Bloei op in het Davos van het Noorden

Revalidatie en vitalisering bij longaandoeningen.

Wij begrijpen dat wanneer je longen niet werken zoals je gewend bent of wenst, je dit als een last ervaart. Wij helpen je op adem te komen en te blijven. Letterlijk!

GLOED voor je Longen biedt een intensief programma aan op Ameland,

in de schoonste lucht van Nederland. Een prachtige plek om op adem te komen.

 

Wij helpen je graag om je samen met je naasten te laten opbloeien in positieve gezondheid.

Toonaangevend teamwork door zorgprofessionals

Paul van Spiegel is een autoriteit op het gebeid van astma, COPD en roken.

Een toonaangevend team van zorgprofessionals bestaande uit artsen, fysiotherapeuten, psychologen, bewegings- en leefstijlcoaches,

Paul van Spiegel

Longarts n.p.

diëtisten en longverpleegkundigen staat voor een allesomvattend programma, waarin we jou op alle dimensies van positieve gezondheid helpen.

IMG_2172.jpeg

Dit is waarom je

met Bloom écht herstelt

Leren van en met elkaar is de krachtigste methode om jouw doelen te bereiken.

Het GLOED voor je Longen programma is speciaal ontwikkelt voor COPD patiënten en voor mensen die last hebben van

post-Corona klachten. Samen met een multidisciplinair longrevalidatieteam helpen we je om weer meer adem te krijgen

E-health monitoring en coaching werkt zeer motiverend

Tijdens jouw verblijf op Ameland, desgewenst samen met je partner en/of familie, neem je deel aan een intensief programma.  In combinatie met e-health monitoring en coaching realiseer je wat jij écht wilt.

Het programma leidt bewezen tot minder hart- en vaatziekten en diabetes

De helende omgeving van Ameland, een jaar lang begeleiding via e-health en het beloningssysteem zijn een uniek recept voor gezonder leven.

Vitaliteitsboost voor mensen met longaandoeningen

Voor mensen met longaandoeningen bij wie de last naast luchtwegklachten bepaald wordt door benauwdheid en verlies aan inspanningsvermogen en conditie, zowel fysiek als mentaal, is het belangrijk alle behandelbare trekken zo goed mogelijk en afgestemd op elkaar aan te pakken.

Goede zelfzorg en een gezonde leefstijl zijn daarvoor belangrijk. Om daar te komen en te blijven valt er veel te leren en te onderhouden om progressie van ziekte te voorkomen. Patiënt en naaste zijn spil in het team met leefstijlcoach, bewegingstherapeut en arts. Het doel is  vitaliteit: de holistische som van positieve gezondheid    en persoonlijk welbevinden.

Vooral aanslagen als bijkomende infecties, (psycho-)trauma’s of verlies aan inspanningsvermogen vragen om een vitaliteitsboost om weer op conditie te komen en de ziektelast te verminderen.

Ons vitaliteitsprogramma is zowel als aanzet voor mensen recent geconfronteerd met longaandoeningen die hun vitaliteit willen verbeteren, als voor chronische patiënten die na een terugval hun vitaliteit willen herwinnen.

Na aanmelding en intake via e-health wordt u zo mogelijk met partner ingedeeld in een intensief programma van een week op Ameland waar zelfzorgvaardigheden, leefstijlaanpassing en optimaal bewegen centraal staan. Wij begeleiden en volgen U via e-health gedurende een jaar, zo mogelijk in afstemming met de behandelaars en coaches in uw eigen omgeving.

De week biedt gelegenheid tot verstilling en bezinning waardoor herstel en balans bevorderd worden. Je krijgt onder andere begeleiding in: Het ontwikkelen van kwaliteiten van mindfulness in het dagelijks leven; het ontwikkelingen van de basis voor dagelijkse meditatie; bewegen in aandacht om beter naar je lichaam te leren luisteren; reflecteren op jouw automatische patronen en leren die te doorbreken; het ontwikkelen van compassie voor jezelf en anderen. Iedere deelnemer wordt een jaar lang via e-health begeleid.

Modules

Verblijf: 7 dagen

E-health: 12 maanden

✓ Bewegen 

✓ Voeding

✓ Slaap

✓ Mindfulnesstraining

✓ Duurzaam veranderen

✓ Psycho-educatieve preventie

✓ Workshops  (samen met partner)

creativiteit
zingen

wandelen (Nordic Walking)
fietsen (mountainbike)
stilte wandeling

 

Kosten voor deelname aan GLOED voor je Longen

bedragen  € 2.850,-

Je naasten betalen slechts € 75,- per overnachting.

  GLOED  

De 5 dimensies van

met plezier gezonder leven

heartbeat.png
care.png
sunset.png
green-energy.png
motivation.png

Gezondheid

Levensstijl

Ontspanning

Energie

Duurzaam

GLOED is hoe wij jou helpen te herstellen en gezond te leven. GLOED is de uniek formule van Bloom Healthy Life en is samengesteld door medewerkers met gerichte expertise. Dankzij de 5 dimensies van GLOED helpen wij je om te herstellen, te genezen en je gezondheid te verbeteren. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor familie en verzorgers. ​

Monitor jouw gezondheid.

Ook als je thuis bent. 

v10-web-app-visual-v1.png

Bekroonde e-health technologie

Bloom helpt je met de e-health oplossing van Vital10  om de 10 belangrijkste risicofactoren te meten en daar waar het nodig is te verbeteren. Hiermee vermindert de kans op ziekte aanzienlijk. Vital10 stimuleert je om gezonde doelen te stellen en werkt samen met jou om jouw doelen te bereiken. 

Vital10 monitort onder andere: bloeddruk, gewicht, slaappatronen, eetgewoontes, cholesterol, suiker, balans, roken, behandeling en beweging. Ons doel is om je plezier te geven in de verandering naar een gezondere leefstijl met een positieve invloed op risicofactoren als gevolg.

Verblijf in jouw Health Suite

in Hotel Noordsee op Ameland

Westcord Noordsee - Front
Westcord Noordsee - Cocktail
Westcord Noordsee - Restaurant_1
Westcord Noordsee - rm 408 xxx_2
Westcord Noordsee - rm 408
Westcord Noordsee - rm 408 - Bathroom
ameland met toren
stel op strand

Uniek in Nederland! Een complete vleugel in Hotel Noordsee is uitgerust ten behoeve van preventie- en revitalisatieprogramma's van Bloom. In onderlinge afstemming met de zorgprofessionals van Bloom en hospitalityprofessionals van Hotel Noordsee is een uitgebalanceerde omgeving en service gecreëerd die Bloom-gasten met hun partner een zorgeloos verblijf garandeert.

bottom of page