top of page

  GLOED  tegen Roken  

Tabaksverslaving de baas

Een Intensief Programma  voor wie stoppen met roken moeilijk is

Stoppen met roken is prioriteit nummer 1 bij het voorkomen en behandelen
van longziekten, hart- en vaatziekten, vele vormen van kanker en een reeks
van psychische aandoeningen.
Roken is een tabaksverslaving die op medische indicatie goed behandelbaar is,
met een op de roker toegespitste behandeling van voldoende intensiteit en
duur.

Het programma bestaat uit een verslavingsgeneeskundige aanpak van het stopproces en medische begeleiding tijdens de ontwenningsfase. De individuele aanzet voor gedragsverandering en leefstijlaanpassing van voldoende intensiteit en duur, zorgen ervoor dat de terugval duurzaam kan worden weerstaan. Dit alles geeft de beste kans om rookvrij te blijven.

Paul van Spiegel

Longarts n.p.

IMG_2172.jpeg
400 Robert vd Graaf.jpg

Robert van de Graaf

Verslavingsarts

Lang trackrecord als tabaksverslavings

behandelaars

Het programma wordt onder medische verantwoordelijkheid uitgevoerd door een multidisciplinair team bestaande uit een verslavingsarts, specialistisch verpleegkundige, stoprokencoach, diëtist, fysiotherapeut en leefstijlcoach. 

Zij staan voor een integratief programma waarin alle domeinen van positieve gezondheid aan bod komen.

Dit is waarom je

met Bloom écht stopt

Leren van en met elkaar is de krachtigste methode om jouw doelen te bereiken.

Het GLOED tegen Roken programma is erop gericht om jou te ondersteunen om definitief te stoppen met roken. Je werkt samen met een groep gelijkgestemden. Stoppen met roken is tenslotte iets waar je ieder hulp bij kunt gebruiken.

E-health monitoring en coaching werkt zeer motiverend

Tijdens jouw verblijf op Ameland, desgewenst samen met je partner en/of familie, neem jij deel aan een intensief programma. In combinatie met e-health monitoring en coaching realiseer je wat jij écht wilt.

Het programma leidt bewezen tot een gelukkiger leven

De helende omgeving van Ameland, een jaar lang begeleiding via e-health en het beloningssysteem zijn een uniek recept voor gelukkiger leven.

GLOED stoppen met roken op Ameland

Na intake door het begeleidingsteam wordt met de roker een behandelplan gemaakt, waar ook de partner bij kan worden betrokken. 

In de week op Ameland wordt een intensieve groepsinterventie met individuele medische en gedragsmatige begeleidingsmomenten doorlopen, gevolgd door een 

 ondersteuningsprogramma op afstand dat loopt tot en met een jaar na de stopdag.

Bij terugval is er altijd de mogelijkheid om in het programma terug te komen. Bewegen en een gezonde leefstijl zijn belangrijke onderdelen van het programma.

Modules

Verblijf: 7 dagen

E-health: 12 maanden

✓ Stoppen met Roken

✓ Gezin en herstel

✓ Slaaphygiëne

✓ Mindfulnesstraining

✓ Creativiteit

✓ Stressmanagement

✓ Duurzaam veranderen

✓ Psycho-educatieve preventie

✓ Workshops (samen met partner)

creativiteit
zingen

wandelen (Nordic Walking)
fietsen (mountainbike)
stilte wandeling

 

Deelname aan GLOED tegen roken bedraagt  € 2.850,-.

Je naasten betalen slechts € 75,- per overnachting.

Behandeling van tabaksverslaving voor complexe rokers in een intensieve interventie met een aanzet in een ambulante residentiële setting van detoxificatie en groepsinterventie.

Complexe rokers hebben veelal mislukte stoppogingen en stoprokeninterventies achter zich, en er is bij velen al aanmerkelijke roken gerelateerde ziekte of een sterk verhoogd risico daarvoor aanwezig. Tevens is er een grote overlap met ander middelengebruik of psychisch lijden, wat in de eigen omgeving niet heeft bijgedragen tot succesvol stoppen met roken. Stoppen met roken is voor hen medisch geïndiceerd.

Het programma behelst integratieve verslavingsgeneeskundige begeleiding van de detoxificatiefase van complexe tabaksverslaving en intensieve multidisciplinaire groepsinterventie in een veilige op positieve gezondheid gerichte omgeving als start van een langduriger intensieve interventie in de eigen omgeving. Motiverende gespreksvoering, cognitieve gedragstherapie, mindfullness en psychoeducatie met aandacht voor gezonde leefstijl en participatie van de partner, zijn elementen die meerwaarde aan deze interventie geven.

Het programma volgt de landelijke richtlijnen en de Zorgstandaard Tabaksverslaving 2019 ( Trimbos/Partnership SmR ) en Detoxificatie van Middelengebruik (VVGN 2016).

Opname in het programma op verwijzing door eerste of tweede lijn,

Zellfverwijzing of doorverwijzing in ketenzorg met erkende stoprokenpoliklinieken en stoprokencoaches in de eerste lijn.

Het programma maakt gebruik van de faciliteiten voor gezondheid, bewegen en verblijf op Ameland, waar men verblijft en de gelegenheid heeft partner of familie mee te nemen, wat van meerwaarde kan zijn voor de interventie.

De uitvoering is in handen van stoproken – en bewegingscoaches, psychologen en artsen die tabaksverslavingsgespecialiseerd zijn.

Evaluatie en follow-up t/m twee jaar.

Bloom Healthy Life is een innovatief zorginitatief dat vitaliteit en positieve hartvaat-,long-en luchtweggezondheid beoogt in een optimaal gezondheidsbevorderende omgeving op Ameland.
Vrijheid van roken staat daarbij vooraan, daarnaast een gezonde leefstijl, en verduurzaming van zelf-management om chronische aandoeningen te voorkomen of leefbaar te houden.

  GLOED  

De 5 dimensies van

met plezier gezonder leven

heartbeat.png
care.png
sunset.png
green-energy.png
motivation.png

Gezondheid

Levensstijl

Ontspanning

Energie

Duurzaam

GLOED is hoe wij jou helpen te herstellen en gezond te leven. GLOED is de uniek formule van Bloom Healthy Life en is samengesteld door medewerkers met gerichte expertise. Dankzij de 5 dimensies van GLOED helpen wij je om te herstellen, te genezen en je gezondheid te verbeteren. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor familie en verzorgers. ​

Monitor jouw gezondheid.

Ook als je thuis bent. 

v10-web-app-visual-v1.png

Bekroonde e-health technologie

Bloom helpt je met de e-health oplossing van Vital10  om de 10 belangrijkste risicofactoren te meten en daar waar het nodig is te verbeteren. Hiermee vermindert de kans op ziekte aanzienlijk. Vital10 stimuleert je om gezonde doelen te stellen en werkt samen met jou om jouw doelen te bereiken. 

Vital10 monitort onder andere: bloeddruk, gewicht, slaappatronen, eetgewoontes, cholesterol, suiker, balans, roken, behandeling en beweging. Ons doel is om je plezier te geven in de verandering naar een gezondere leefstijl met een positieve invloed op risicofactoren als gevolg.

Verblijf in jouw Health Suite

in Hotel Noordsee op Ameland

Westcord Noordsee - Front
Westcord Noordsee - Cocktail
Westcord Noordsee - Restaurant_1
Westcord Noordsee - rm 408 xxx_2
Westcord Noordsee - rm 408
Westcord Noordsee - rm 408 - Bathroom
ameland met toren
stel op strand

Uniek in Nederland! Een complete vleugel in Hotel Noordsee is uitgerust ten behoeve van preventie- en revitalisatieprogramma's van Bloom. In onderlinge afstemming met de zorgprofessionals van Bloom en hospitalityprofessionals van Hotel Noordsee is een uitgebalanceerde omgeving en service gecreëerd die Bloom-gasten met hun partner een zorgeloos verblijf garandeert.

bottom of page